Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2010 10:58 - болен здрав носи
Автор: rummi Категория: Други   
Прочетен: 1227 Коментари: 2 Гласове:
12



 точно преди малко от тв-то пак прозвуча гласеца на някакъв стратег на антикризисните действия.

 лицето (не му чух името) твърди, че има около 1/4 фалшиви болнични. брей, брей! интересно ми е как така са успели да разберат и факта, и частта и какви доказателства могат да предложат.
 
(може би някой е хвърлял боб, гледал е на кафе или нещо от сорта - едва ли става въпрос за действително установени факти).

 и сега за това предполагаемо нарушение всички ние ще плащаме с реални пари.

 а може да бъде и по-справедливо - например, да се тегли жребий кои болнични са фалшиви и те изобщо да не се изплащат. а останалите да се смятат за напълно истински и да се изплащат 100%. така поне част от хората ще имат шанс.

 и аз съм тръгнала да си плащам осигуровките. 

ама че смешно!




Тагове:   носи,


Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. svoboda64 - Румка,
28.04.2010 17:39
За част от болничните се знае, че са фалшиви: то е обществена тайна. Въпросът е защо хората прибягват до тях: едва ли е защото иската да мародерстват държавата :)

Спомням си на времето, докато още учителствах в държавното школо, че не можех да си взема отпуска, просто защото "системата" не те пускаше, ако е в учебно време. Така че, макар и с много притеснения, отиваш при Доктора и му казваш истината, защото нямаш друг изход :) А сега е далеч по-сложно: при перспективата да не им плащат работодателите изобщо, хората са "пуснати" в болнични. То като се замислиш: болестта е на държавата, която не може да осигури необходимото препитание за "поданиците" си :(
цитирай
2. rummi - svoboda64, нямам нищо против
29.04.2010 07:49
обществените тайни, но те не могат да се ползват по този начин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rummi
Категория: Други
Прочетен: 831256
Постинги: 203
Коментари: 1459
Гласове: 13758