Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2010 11:54 - Предполагаеми новини
Автор: rummi Категория: Други   
Прочетен: 1993 Коментари: 7 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От време на време - като сега например - ми се дощява и аз да си кажа мнението по някой въпрос, и аз не знам защо.

Макар и без повишено внимание, и аз следя новинарските емисии, но от едно поне месец насам нищо не ми хваща ухото.

Което си е признак или на липса на интерес, или на действително отсъствие на нещо ново и значимо, та мозъкът ми ме върна към едно, или по-скоро две,  доста овехтели като новинарска стойност събития. Едното - откриването на мощите на св. Йоан Кръстител; другото - познатата на всички реплика на министър без портфейл Божидар Димитров.

Обаче, first things first. Край Созопол при археологически разкопки е открита знакова за официалната в България православна вяра реликва - мощи на св. Йоан Предтеча. Същите наречени "предполагаеми". Казано честно, доста се смях в точно тези моменти. "Предполагаем" е извършител на престъпление докато съда не докаже противното. Вярно, че в съобщенията в пресата се чу за анализ, но с цел да се провери състоянието и да се вземат съответни мерки за по-нататъшното съхранение.

Не за да се докаже със сигурност и точност принадлежността на мощите. Подобно упражнение е доста лишено от смисъл и доказателствата от него не биха послужили за никаква цел.

Проверката на обекта на вярата е напразно губене на време. Силата му се съдържа в същата тази вяра.

Тук искам да вметна, че безрезервно вярвам само в Бог. Всичко останало проверявам и обикновено се оказва, че е имало защо.

Сега малко и за репликата на г-н Божидар Димитров. Докато никой не се замисли и за миг дали демонстрираното от него/нея предполагаемо :-))) остроумие по повод на мощите няма да оскърби вярата и чувствата на православните християни; то доста люде се поизказаха колко засегнати се чувстват от квалификацията на министъра без портфейл.

Всъщност, това е само една случка от серията с участието на г-н Димитров и вече даже и аз започнах да се питам случаен ли е този шум точно около "безсребреника" в екипа.

Реакцията на избирането му доста ме изненада. Даже и като периферен наблюдател на процесите у нас съм останала с впечатлението, че г-н Димитров е личност със завидно присъствие в обществения ни живот като директор на Националния исторически музей (с принос към колекцията и представянето й на гражданите); като водещ на предаване на историческа тематика; с работата си за спасяване на храмове извън територията на България; с дейността си сред българите зад граница. (Тук сигурно е нужно да се уточни, че не става въпрос за българите от новата емиграция, които доста остро се противопоставиха - и сигурно имат основания.)

Та така, аз лично приех изказването като емоционална реакция на човек и професионалист който има достатъчно активи зад гърба си, за да мога да простя с лека ръка. И да допълня: "Господин Димитров, не подавайте "шибаната" си оставка!"


Тагове:   новини,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Рано или късно все ще трябва да я подаде...
30.08.2010 13:05
защото няма начин да не се "издъни" пак...
цитирай
2. rummi - анонимен,
30.08.2010 18:08
знам ли. въпрос на бъдеще :-).
цитирай
3. vmir - Мисля, че репликите на г-н Министъра бяха най-удачния начин да се привлече вниманието
30.08.2010 23:00
на света върху находката и значимостта й. Обидите на няколко от милиардите случайни пътници през времето не могат да бъдат по-важни от вниманието към една от ключовите фигури в историята на човечеството. Браво на Б. Димитров, че изигра така майсторски ролята на простака, за да повиши стойността на едно откритие.

Благодарение на тази скандалност, да я неречем, находката не само влиза в полезрението на публиката, но тя влиза там с доказателствата за нейната древна автентичност, и своевременното им документиране ще предпази находката от бъдещо игнориране поради подозрение, че е поредния фалшификат или тя, или придружаващите я предмети.
цитирай
4. rummi - vmir, всъщност тези реакции ме накараха да се замисля
31.08.2010 13:51
на колко различен език говорим всъщност и как не се разбираме ние, намаляващото население на една малка държава. горе-долу започвам да "проглеждам" защо изборът за политици печелят неинтелектуални хора; а когато интелектуален тип стане политик, посланията му се посрещат на нож.
цитирай
5. vmir - 4. rummi,
31.08.2010 17:56
rummi написа:
на колко различен език говорим всъщност и как не се разбираме ние, намаляващото население на една малка държава. горе-долу започвам да "проглеждам" защо изборът за политици печелят неинтелектуални хора; а когато интелектуален тип стане политик, посланията му се посрещат на нож.


Целта ни не е да се разбираме, а да се налагаме дори, когато очевидно губим от това...
цитирай
6. rummi - vmir,
31.08.2010 19:50
интересна цел :-). звучи ми като пристрастеност към загубата :-). май няма да пробвам да го практикувам :-).
цитирай
7. ivesa - Когато излъчиха телевизионния репортаж за експертизата на мощите,
05.09.2010 11:05
изпитах силна радост и благодарност към Бога,че не ни е забравил,нас българите.За мене този резултат от работата на археолозите е голямо знамение.
А просташкото поведението на един министър,каквито и заслуги да е имал,преди да стане член на правителство е неоправдано,откъдето и да се погледне.Поздрави,rummi!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rummi
Категория: Други
Прочетен: 826869
Постинги: 203
Коментари: 1459
Гласове: 13758