Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2008 17:49 - Орлин се връща от Вашингтон
Автор: rummi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1287 Коментари: 7 Гласове:
0



Обожавам чувството за хумор на някои хора, които умеят да се забавляват истински и да докарват до екстаз околните, особено тези, които успяват да влязат в стъпката и стила им.

 

Едно уникално преживяване от времето на соца – като вещ в общуването човек, на когото контактите на чужди езици му идват отръки, бях натоварена със задачата да дам начален тласък на колега и за ден-два да го превърна в човек, напълно готов да влезе в дебрите тилилейски на езика, наречен за по-кратко английски, и да излезе оттам начело на керван слонове със скъпи дарове за милата ни организация. Задача проста и лесна, особено за майстор. Колко му е, какъв ни е проблема, да го започваме ли или да сметнем процеса за приключен?

 

И така, аз дадох каквото трябваше от себе си (не всичко – таксуват безсрамно свръхбагажа, и гледам да не товаря хората). С риск да издам тайна от кухнята ще вметна, че при общуването особено важен е езика на тялото – затова най-добре е да се работи предимно, а дори и изцяло върху тялото, когато тялото си заслужава труда. Но... ако шефа е казал, че непременно трябва да усъвършенстваме езика, включваме и езика.

 

Колегата се подготви, отлетя, долетя и дойде момента за отчет. Англичаните казват, че е голямо предимство да си умен и да не ти личи. (При нас, българите, е обратно – колкото и да си тъп, гледаш да не ти проличи.) Е, колегата беше влязъл в безупречен английски стил и, накратко, сподели това:

 

-         Амиииии... на конгреса имаше много американци. Имаше американци от столицата на Съединените американски щати, Вашингтон; имаше и американци от провинцията – от Ню Йорк, Лос Анжелис, Сан Франциско и други градове в провинцията на Съединените Американски щати.

 

След това силно начало останах без дъх. Обикновено в такива случаи, когато всички гледат със сериозни до издължени лица хуквам вън от залата и отивам да се смея на воля и с глас в тоалетната. Но не можех да си позволя да пропусна следващата част от информацията. А тя гласеше:

 

-         По едно време към мене се приближи една американка. Веднага ме попита какво обичам да правя в свободното си време. Аз й отговорих: „В свободното си време аз обичам да играя голф.” – и се вторачи в мене с нещо като сянка на укор, преминаваща през бистро син поглед на човек, научен на спортове като голф, поло и крикет – все неприложими за лежерен разговор за свободното време, воден от българин – гражданин на соцпериода.

-         Иииииии... продължи той – тя ме попита – а къде в България играеш голф?

-         Амииииии... – отговорих аз (каза той и втренчи в мене поглед, в който се четеше обвинение и болка едновременно) – тъй като в моята родна страна България няма игрища за голф, аз ходя в други страни да играя голф.

 

Тук не издържах и хукнах към стаята на гръмкия смях. Казанчето издържа на вибрацията. Тоалетната чиния – също. 

 

Здраво се работеше при соца.

 



Тагове:   Орлин,   вашингтон,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cocolina - :)))
29.12.2008 18:03
По соц времето, ходил в други страни да играе голф? Ехехехе:)))
цитирай
2. rummi - направо... невероятно
29.12.2008 18:09
обаче ужасно съжалавям, че не успях да се сдържа и излязох. кой знае какво съм пропуснала :-)))))
цитирай
3. gothic - Не се ли е водил протокол? Тоя разказ ...
29.12.2008 18:17
Не се ли е водил протокол? Тоя разказ не е бил за пропускане....
цитирай
4. rummi - според мене в този разказ
29.12.2008 18:21
нямаше и капка истина. но... докато манипулациите над реалната реалност са чиста проба удоволствие и добър тренинг за силата на ритника, то измислените реалности ме умиляват до стапан, че се боя да ги пипна - да не се разпаднат.
цитирай
5. gothic - Абе истина - неистина! Важното е да ...
29.12.2008 18:36
Абе истина - неистина! Важното е да ти е гот да го слушаш :))))
цитирай
6. krotalka - Симпатяга,
29.12.2008 20:32
опитал се е да надскочи сянката си. Много такива ги имаше, по онова време, все на тях им се "полагаха" сладките задгранични командировки.
цитирай
7. rummi - krotalka, този специално момък
30.12.2008 11:40
беше велик по своему. и все още е. просто едно време чужди езици не се учеха така масово - това му беше единствения дефицит.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rummi
Категория: Други
Прочетен: 831456
Постинги: 203
Коментари: 1459
Гласове: 13758