Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2009 01:09 - Ей, вие там, жандармерия ли сте, полиция ли сте! Що изкарахте вие акъла на студентите? Те сега с какво ще следват? А?
Автор: rummi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4383 Коментари: 22 Гласове:
0



Аз като супер, хипер, гига и мега загрижена гражданка и потенциална организаторка на лични, групови и масови протести първо искам да попитам:

 

Имаше ли на 14.01.09 задържани жени?

 

Защото ако не, то аз мисля тясно да се специализирам в организиране на девически, женски, дамски и прочее протести.

 

Е, ще има стриктен dress code. Никакво черно! Никакви качулки, шапки и шалове, закриващи части от лицето или очичките.

 

Такива едни мечти се въртят в главата ми... Сега горе-долу единствената ми грижа е да не вземе да падне правителството и да секнат поводите за недоволство.

 

Добре, че не съм единствената загрижена по този повод.

 

Нали?




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Сакън, не думай за падане на правителство и БСП от власт!
20.01.2009 03:02
Ми как ще живеем без мечтите на нелегалните отпреди комунизма, ауууууууу???????
цитирай
2. kalbotobg - ;)
20.01.2009 04:06
Rummi , това за протестите по женски е наистина оригинална идея. Не вярвам жандармерията да има подобно нещо в учебниците, а и ще бъде чуден кадър да покажат по медиите как сте свряли господа политиците да се крият зад прозорчетата на парламента.
цитирай
3. cornflower - Протестирайте, млади хора!
20.01.2009 08:05
Вие сте надеждата ни - супер, хипер, гига, мега
надежда за България!
С вас сме!
цитирай
4. rummi - vmir, самата мисъл буквално ме парализира.
20.01.2009 08:31
без газ мога, ама без Серго и трамвая...
цитирай
5. rummi - kalbotobg, тия учебници
20.01.2009 08:32
е време да ги пренапишем ;-)
цитирай
6. rummi - cornflower, от всичките ни надежди
20.01.2009 08:34
младите са най-голямата.

и да не се стягат - могат да поемат тази отговорност. каквото и да направят, трудно ще прецакат положението по-добре от нас :-))))))))))))

летвата е вдигната високо - всички могат да минат под нея :-)))))))
цитирай
7. albizia - Повечето студенти отдавна сме д...
20.01.2009 12:37
Повечето студенти отдавна сме доказали, че не ни трябва акъл, за да избутаме следването :)

Виж, женските протести могат да пожънат наистина голям успех. Не само агресия няма да има, ами и много зяпачи ще дойдат да подкрепят каузата само и само да изплакнат око.
цитирай
8. rummi - albizia, аз все пак ще продължавам да твърдя,
20.01.2009 14:30
че е било имало, но е бил изкаран :-)))

и мене ме кефи идеята за женски протести - спонтанни, тематични, глобални - всякакви. съвсем друго си е да се протестира с вкус и стил.

а агресията... в обществото ни са натрупани тонове, но май предпочитат да си я изкарваме едни на други. насочим ли я накъдето си трябва, почват едни призиви: "немой с рого".

поздрави!
цитирай
9. krassko - rummi - Идеята ти е чудесна :)))
20.01.2009 22:34
Но аз преДлАгам да я доразвия. На протестите и мъжете да се облечем като жени. Че да видят тогава ЕДИНЕН ЖЕНСКИ ПРОТЕСТ :))))))))))))))))
цитирай
10. lyudmilstefanov - Идеята ти ме стопли
21.01.2009 07:09
Но топлят ли женските дрехи?
Защото споделям като много яка!!! и идеята на krassko мъжете там да са облечени като жени.
цитирай
11. flyco - какви "женски" протести бе хора?
21.01.2009 11:08
Диференцирането на един протест веднага го прави всичко друго но не и граждански т.е. конкретен за групата, не дай си боже пък да не се връзва с нея, като например само майки с колички да ревнат за смяна на правителството или шах-клуба на пенсионерите от Грудово да протестира против или в защита на АЕЦ "Белене". Преди да се протестира все пак би било добре да се знае за какво се протестира и освен това всички, които протестират по едно и също време на едно и също място да имат едно и също искане. Иначе какво, полицаите да вземат да минат от другата страна при лумпените с качулките и да запалят по една ей тъй между другото. Ей боже, има си правила, има си начини, всичко е измислено само трябва да се направи добре - толкоз, много е просто, защо за всяко нещо в България трябва да се открива топлата вода!?! Като се замисли човек защо ли, за да не се случва така като трябва - затова!
цитирай
12. kalbotobg - ;)
21.01.2009 11:42
Дамския граждански протест си остава граждански ,а ако трябва винаги ще се намери някой джентълмен да реши грижата за запетайката на закона.
цитирай
13. rummi - flyco, виж как се хвана за "женски"!
21.01.2009 11:46
а аз споменавам също така "девически" и "дамски".

гражданските протести са протести на гражданите. между половете съществува равнопоставеност. следователно, няма значение какъв е пола на протестиращите - след като те са равноправни граждани.

даваш абсурдни примери за свързване на целева група с тема.

нещо друго - "има си" правила и начини - да, прав си, но те не са чак толкова ограничени по вид и начин на действие.

и още нещо: да знаеш, че разговаряш с човек, който поне 3 пъти на ден открива топлата вода в банята :-)))))))))

поздрави и благодаря за коментара!
цитирай
14. flyco - Re: 13.
21.01.2009 13:39
Като дават американски филми включващи сцени с протести знаеш ли какво ми прави най-силно впечатление, това че плакатите са повече от участниците! Сега сериозно, плакатите са за това за да изразяват същността на протеста. Всеки може да извика всичко, но какво ще пише на плаката трябва да решат организаторите. Също тяхна задача е да не допускат на организирания от тях протест плакати изразяващи чужда воля, още по-малко пък скандирания. Властта не се притеснява от тези митинги, на които сме свидетели напоследък, но те са много голям повод за притеснение на полицията, точно заради неяснотата си. Стихийността на неорганизирана тълпа... Какво управление ще донесе тя? Прилича ми на селски бунт против дерибействата на местен феодал, а после? После идва други и ги почва същите. Но стихийната тълпа не си задава въпроса "а после?". Някой трябва да мисли заради и въпреки нея - в конкретния случай полицаите с щитовете и техните началници. И въпреки всичко полицията беше обвинена в бруталност и насилие! Ето това е манипулация и подмяна, никой не реагира срещу нея, защо? Майки с колички - тинтири минтири. Безотговорно е от тяхна страна, недопустимо е от страна на организаторите, непростимо е от страна на мъжете им! Ама не се учим и това си е. Характерно е някак да не казвам за кого, но някой помни ли "оранжевата" украинска революция? Не, а задавате ли си въпроса защо?
цитирай
15. rummi - @ 14. flyco
21.01.2009 15:44
- майки с колички на протест - това е недопустимо, ако в количките са децата. ако са дами, които желаят да станат майки и искат промени в закон, а количките са празни - това, мисля, може.

къде са мъжете им? знам ли... ти кажИ :-)

- добре организиран протест с красиви, скъпо изработени плакати - това е протест, в които са вложени пари. какво говори това за протеста?

- не е редно, мисля, протестиращите граждани сами и на своя глава да "отстраняват" от редиците си такива с различни искания или плакати. това е работа на органите на реда.

- притеснява ли се властта от протести? не съм я питала... но не вреди да знае, че не се ползва с одобрение.

* пиша този коментар за втори път - първия не успях да изпратя, известно време блога ми беше недостъпен. така че все нещо от първоначалния плам и мисъл, с който отговорих на коментара, се е загубил.
цитирай
16. kalbotobg - Стачкуват граждани
22.01.2009 04:45
Зад гърба си нямат експерти и много от тях за пръв път излизат на протест. Това, обаче повече плаши политиците. Срешу тях не се изправя "организация", изправя се източника на тяхната власт според конституцията на родината.

Другото дето имам да кажа е, че народа има правото, но и силата когато е обединен. Законите се правят да му служат и всичко друго подлежи на преработка. Истински се надявам политиците да изтрезнеят и да вършат това и само това за което им се плаща от народа.
цитирай
17. kostadin - За всеки протест -вклюително и у...
22.01.2009 10:05
За всеки протест -вклюително и успешните на СДС от миналото са необходими много пари.Голяма Точка!.
Първо си спечелете пари тогава сте граждани.
Или си направете държава без пари.-сега още не е възможно.Скоро кризата ще ви даде този шанс.Но мисля,че нямате готовност да си зарежете удобствата в т.н.бит
цитирай
18. rummi - kalbotobg,
22.01.2009 11:16
липсата на "експерти" и ясен организатор е положение, до което се стигна, след като тези, които се идентифицират като:
- "синдикати" доказаха, че работят за властта, а не за членската си "маса" и най-вероятно източника на доходите им не е членски внос, а финансиране от властта;
- "експерти" всъщност също обслужват властта и биха участвали в организирането на протест - за добро или най-често за лошо на протеста, ако бъдат наети;
- опозиционни партии също като протестиращите търсят лицето си и не излъчват послания, които да бъдат достатъчно ясни - така, че аз например да мога да кажа, че съм "за" или "против" тях.

в група 1 и 3 липсват лидери, а в група 2 - авторитети, за които гражданите да знаят, че питежават професионализъм + морал.
цитирай
19. rummi - kostadin,
22.01.2009 11:20
и с невъоръжено око се вижда разликата между
- финансиран протест, зад който стоят платежоспособни интересии най-вероятно след приключването им резултатите ще обслужат платежоспособните лица;
- спонтанен, стихиен, неорганизиран протест, където е необходимо известно усилие да се идентифицира целта, участниците и в крайна сметка резултата, до който би довел.

хуквам да печеля :-)))))))
цитирай
20. rummi - @ 9. krassko :-))))
22.01.2009 16:07
аз къде съм дремАла и съм проспала коментар 9 - не знам. добре, че се събудих и го видях.

и очите ми станаха едни големи, големи...

но... не там, където трябва :-))))))))

благодаря за доразвиването - в дъното на всеки един добре организиран дамски протест стои един истински мъж!

а сред кандидатите за доразвиване аз заемам едно от челните места :-)

поздрави, поете!
цитирай
21. rummi - @ 10. lyudmilstefanov - опитай
22.01.2009 16:11
и ще видиш топлят ли женските дрехи.

не ми звучиш убедено, затова ще пробвам да те стимулирам допълнително:

lyudmilstefanov, какво предпочитате да опитате:
А. престой на открито при минусови температури в дамски дрехи;
В. епилация на цялото тяло;
С. и двете.

:-))))))))
цитирай
22. rummi - @ 12. kalbotobg,
22.01.2009 16:16
благодаря за галантния коментар.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rummi
Категория: Други
Прочетен: 831360
Постинги: 203
Коментари: 1459
Гласове: 13758