Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2008 12:46 - 5ko.come - част 1
Автор: rummi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1690 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2009 00:13


Петко Карасульов се събуди с ясното съзнание, че е стигнал дъното. От едно 2-3 години вече никой не желаеше нито тленното му тяло, нито безсмъртната му душа. Преди време от време на време се случваше да намери подслон, салата, ракия и любов при някоя дама, жадна за мъжко присъствие. Или секта да се пробва да грабне душата му за свои цели срещу кат дрехи втора употреба и храни с изтекъл срок на годност. Но сега...

Да си намери работа – и това беше идея, но... само идея от пет-шест години. От бюрото по труда упорито му обясняваха, че би имал шансове, ако е едно 15-20 години по-млад, не така образован и изобщо, не ставаше. Вече дори и да станеше, Петко не беше съвсем наясно дали щеше да си спомни точно как се ходи на работа и какво се прави там.

Така че спешно му трябваше изход, сега и веднага и без отлагане, защото един мъж колкото и претенции да отхвърли, от каквото и да реши да се лиши, колкото и желания да потуши, все му оставаха непреодолимите потребности да седне пред телевизора с чаша студена бира, ракия, водка, джин или уиски – ако падне; с паница салата, чипс, бадеми или каквото там се намери, и да следи с жаден поглед как играчите по футболното поле леят пот, съдията надува бузи, а през почивките от рекламите изскачат жени с такива гърди, крака и всичко останало, че очите на Петко за миг излизаха от орбитите си като чифт пулсиращи билярдни топки.

Да, да, ама и това безобидно и евтино занимание изискваше инвестиции, каквито Петко не можеше да направи. За момента единственото достъпно удоволствие със съмнителна, но все пак стойност, беше един онзиденшен вестник, забравен от индивид Х на пейката пред блока. Петко преодоля мързела си и се зачете в една статия някъде по средата, където нямаше наакано от гълъби, кръгове лютеница и други недостатъци.

Беше статия, от тъпа по-тъпа, и то за жени – да не повярва човек, но те на днешно време градели кариера и не им оставало време да свият семейно гнезденце и да изпитат уюта на семейния живот със съпруг и всичко останало. Поради което ги тресял стреса и страдали до скъсване вечер, когато все пак се приберат и заварят тъмните и самотни стаи на луксозните си жилища.

За жените Петко от известно време, както стана на въпрос, знаеше само , че се стискат и една бира да почерпят, камо ли да се стигне до там да се завъртят край печката и да извъртят я кюфтенца, я пържени картофки поне. А то виж каква била работата. Брей! – изплю се Петко и макар че умът му още се плетеше около ей тези мисли за жените, премина към хороскопа си за деня. Той този ден беше минал, но така и така при него всичко идваше със закъснение или никога, така че Петко без колебание се зачете да разбере какво му носят звездите.

Остана доволен – внезапно прозрение щяло да промени живота му. М-да.

***

...следва продължение...



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lubara - Я да го видим този Петко на какво е ...
20.07.2009 17:43
Я да го видим този Петко на какво е способен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rummi
Категория: Други
Прочетен: 826529
Постинги: 203
Коментари: 1459
Гласове: 13758