Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2008 09:37 - 5ko.come - част 8
Автор: rummi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1239 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2009 00:17


От далечината на един подиум излизаха, излизаха, и пак излизаха манекенки в особени облекла, а някои направо по бельо, и изглеждаше че това няма да има край. Трябваше да направи нещо, и то спешно – кой нормален човек можеше да гледа това без да замечтае да го разкара. Да, ама как?

Е, като начало Петко даде почивка на усвояването на нови умения, завъртя фотьойла с гръб към телевизора и посегна към бирата. Саламчетата ставаха, определено ставаха. Със сиренето въпроса не стоеше така – беше нещо миризливо, сигурно развалено, но нищо чудно. В тази къща явно се пазаруваше по-малко и от неговата, а Цветанка можеше да бъде всичко друго, но за домакиня явно не ставаше. Ех, какво стана с тия жени...

Така почти неусетно се изтърколи първия час. От общо шест. Петко стана да се поразтъпче – не беше получил изрично разрешение да щъка из апартамента, но и не му бяха и забранили. От ранните зори на демокрацията той помнеше малко неща, едното от които, че каквото не е забранено, е разрешено. А и поне тоалетната трябваше да намери. С цялата тази бира...

 Излезе в коридорчето. Имаше общо четири врати – една за кухнята, една за хола... отвори тази точно до кухнята и се озова в баня цялата в лъскави плочки и други неща, също лъскави – душ, мивка, тоалетна чиния, биде, и даже джакузи. Петко не беше пробвал такова нещо, но пак благодарение на рекламите поне беше виждал. Излезе бързо – така и така щеше да използва помещението за в бъдеще, но следващото трябваше да е спалнята.

Спалнята беше разочарование в известна степен. Всичко, или почти всичко беше в черно, а стените бяха боядисани в тъмносиньо. “Дупка, истинска дупка!” – помисли си Петко. Да не повярваш чак. Иначе мебелите си ги биваше за гледане, а както се оказа – и при допир. Петко първо се просна върху леглото, което се оказа изненадващо приятно за лежане, прокара пръсти над копринените чаршафи (и те тъмносини), а после скочи и отвори гардероба. Там висяха костюми, рокли, поли, панталони, ризи – но тази Цветанка явно си ги беше избирала като за спалнята. Само черно. Е, ризите бяха повечето бели, имаше тук-таме и нещо по-цветно, но... Не, тази жена не беше негов тип. Но пък и защо да е? Най-долу имаше три чекмеджета, които Петко отвори с любопитство. Да, беше прав. Бельото. Хм. Иначе тази Цветанка можеше и да подбира все едно и също, ама в бельото се беше развихрила. Петко загреба с пълни шепи от чекмеджето и пръсна върху леглото каквото докопа. А след това започна бавничко да връща нещата на мястото им, но едно по едно. Да, биваше си я. Червено, розово, лилаво, тигрови шарки, змийски, какви ли не. А за моделите Петко нямаше думи. Сега да каже че хич не беше виждал жена в такова нещо – щеше да излъже. Да, беше виждал, ама пак по телевизията. Имаше полза от тока, дето гълташе тая кутия. Ама така, на живо, нито беше виждал, нито беше пипал, нито беше събличал. За компенсация можеше да се каже, че поне никоя не беше и обличал в такова нещо.

Петко стана и се изправи пред огледалото на гардероба, което показа фигурата му в цял ръст.

 

...следва продължение...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rummi
Категория: Други
Прочетен: 826547
Постинги: 203
Коментари: 1459
Гласове: 13758