Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2008 23:49 - Гражданино, вие окачихте ли регистрационната си табела? А откачихте ли?
Автор: rummi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2168 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 18.10.2008 14:41


Явно някой много близък до властта произвежда регистрационни табели и този някой много бързо разходва спечелените от поголовната доброволна задължителна смяна на същите, затова и периодично се налага да окичваме МПС-тата си с нови, революционни, невероятни и супер хипер гига мега европейски парчета тенекия. 

Дотук добре. Всеки се изръсва по малко, някъде се събира много, многото изчезва някъде и хоп - намираме се в изходна позиция. Кръговрат, живот като по учебник. 

Друго ме тревожи - липсата на фантазия у инициаторите на регистрационното събитие. Защо трябва то да се ограничава с едните автомобили? Без да се замислям даже ми идва наум: Здравната каса да задължи всички граждани напълно доброволно да поставят на видно място пред жилището си табела "Здравноосигурен №.........; КЛИНИЧНО ЗДРАВ". Така се постигат няколко ефекта в едно. 

Първо, всяко входно пространство ще грейне с блясъка на истинския лукс, особено ако табелите бъдат решени в цвят "злато", може и "старо злато". 

Второ, ако въпросният гражданин, притежател на табела, реши да поиска направление за консултация със специалист, той/тя автоматично да бъде задължен/а да актуализира табелата си, на която вече да пише (тук импровизирам) "Здравноосигурен №.........; В ПРОЦЕС НА ДИАГНОСТИЦИРАНЕ". Така лицето има избор - или да се примири с болежките си и да спести средствата за смяна на табела, или да поеме по пътя, водещ напред по здравната пътека. Накрая на този процес естествено се поставя следващата регистрационна табела, която или е "Здравноосигурен №.........; КЛИНИЧНО ЗДРАВ" - като този път лицето фигурира под нов номер, или друга, отразяваща актуалното състояние на лицето. 

Някъде във фантазиите си вече си представям къде точно ще окача табелите на цялото си семейство. Как тази инициатива ще облагороди квартала ми, как в местния магазин препаратите за лъскане на метал ще вървят като топъл хляб и ще се открият нови работни места, как... Ех, как.



Гласувай:
0



1. flyco - Ами да протестираме
15.10.2008 00:29
Хайде да видим колко партии и НПО-та ще застанат на страната на гражданите, или може би синдикатите ще изправят "мощна снага" в наша защита.
цитирай
2. rummi - може би ще ни подкрепят :-)))))))
15.10.2008 00:34
по мои наблюдения ставаме жертви масово и се защитаваме/спасяваме поединично.





цитирай
3. kalbotobg - Хмм..:)
15.10.2008 05:03
Мен ми идва една друга идея. На депутати да слагаме по една табела ( и еввропески формат може) депутат. На всички политици табелка политик. Мислех си и примерно да им слагаме табелки с годишният доход и да обикалят пеша София с рекламна цел за слава на милата ни родина поне пет дни месечно.
цитирай
4. rummi - може, kalbotobg
15.10.2008 14:31
и с копие от данъчната декларация - там положението е още по-красиво.
цитирай
5. rummi - а иначе
15.10.2008 14:33
не знам кой и как може да ни подкрепи - като гледам, правителството още си е същото, а на профсъюзите не разчитам много отдавна.

НПО-та има в голямо количество, но истински действащи не знам колко са. и за какво се борят.
цитирай
6. flyco - директно ни казват, че сме идиоти
15.10.2008 20:38
И ние го потвърждаваме като плащаме ли плащаме.
цитирай
7. rummi - и то в прав текст, flyco
15.10.2008 20:47
и понеже май на всеки му е болно да се погледне в огледалото и да каже на образа отсреща "правят те на идиот, човече", упорито се наричаме с груби и обидни думи един друг.
цитирай
8. krassko - rummi, rummi :)))
17.10.2008 00:22
1. регистрационните номера - нови
2. Здравните книжки - нови с чип
з. Паспортите - нови с много екстри
4. Личните карти - нови с чип
5. Кучетата с чип - срок до края на годината !!!

Мечтата ми е да го видя тоя който измисля всичко това и да му форматирам главата.
цитирай
9. rummi - krassko, ти си човек с мисия
17.10.2008 06:01
в действителност може и да сме на дъното на класацията в ЕС по жизнен стандарт, но по документи сме "дъ фърст"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rummi
Категория: Други
Прочетен: 831867
Постинги: 203
Коментари: 1459
Гласове: 13758